W Wolborzu byłem chyba dwa razy w życiu, ale oczarował mnie Pałac Biskupów Kujawskich. Piękny kąpleks który wygląda jak za czasów swojej świetności przynajmniej na zawnątrz, (środka nie widziałem i nie wiem w jakim jest stanie ).
Słyszałem różne opowiadania na temat powstania i historii Wolborza, więc zaliczam go do kolejnych tejemniczych miasteczek które moim zdaniem warto poznać.
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 24 Dołączył: 26 Sie 2005 Posty: 181 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wolbórz
Wysłany: 5 Marzec 2006, 14:41
Wolbórz jest bardzo klimatyczna miejscowoscią i ludzie są przyjaznie nastawieni:):):)
W Pałacu Biskupów Kujawksich był krecone sceny do flimy "Rzeczpospolita Babska" bardzo stary film ale pare scen jest;) i nawet w jednej scenie jest mój dziadek:):)
Tak wyglądał jak się spalił
Tak wygląda w środku
_________________ By Bub@
Ostatnio zmieniony przez BuBa 6 Marzec 2006, 18:32, w całości zmieniany 1 raz
kocham wolbórz.... byłam tam raz ale kocham go!!!!!!!!!!!!!!!
_________________ Widzisz tę noc? Takie noce sie karmi...
jelOnek [Usunięty]
Wysłany: 5 Marzec 2006, 23:36
Do wyglądu wizualnego wnętrza klasztoru nie mam również zastrzeżeń, chociaż kiedyś wyglądało to inaczej, ale wiadomo - dostosowane pod potrzeby szkoły.
A ja nie byłam nigdy w Wolborzu, ale aż mam ochote jechać Fotki super Bardzo mi się podoba zdjątko, które wstawił Michał - to z zachodem słonka a także Kanał Wiosną uwielbiam takie widoczki :zawstydzony: Centrum Wolborza z lotu ptaka wygląda niesamowicie
_________________ "Szczęście jest jak motyl...
Gdy będziesz próbował go złapać - nie uda Ci się...
Gdy będziesz stać spokojnie - może usiąść Ci nawet na ramieniu"
BuBa, Prześliczne te dwa zachody słońca są :oczami: normalnie zakochać się można w takich widoczkach
_________________ "Szczęście jest jak motyl...
Gdy będziesz próbował go złapać - nie uda Ci się...
Gdy będziesz stać spokojnie - może usiąść Ci nawet na ramieniu"
Ja tez jeszcze nie byłam w Wolborzu. Ale sądząc po zdjęciach piękne miasto.
A te dwa zachody słońca cudo istne
Nie zawsze da się uchwycić takie piekne zjawiska przyrody.
To kiedy moi Drodzy wybieramy sie do Wolborza
Wysłany: 7 Marzec 2006, 16:08
ja miałam okazje być w Wolborzu na wycieczce:) no i przy okazji zwiedzałam wcześniej pokazywaną na zdjęciach szkołę:) wrażenie- jak najbardziej pozytywne. ślicznie tam jest.. a park za szkoła??? cudo...
BuBa widziałam podobny zachód słońca w piotrkowie.. niestety nie mam go na zdjęciach:( śliczne fotki..
Hmm chyba nawet wiem z którego miejsca była robiona fota kościołu zdjęcie zachodu super. niasamowita kolorystyka nieba. Własnie ja mam gdzięs fotki z wolborza to musze zeskanować. Pozdrawiam
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.
Dołączyła: 22 Maj 2007 Posty: 34 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wolbórz
Wysłany: 14 Czerwiec 2007, 14:19
Stary temat ale skoro na temat WOlborza to aż musze coś napisac xP, xD
BuBa napisał/a:
Wolbórz jest bardzo klimatyczna miejscowoscią i ludzie są przyjaznie nastawieni:):):)
mieszkam tu juz 7 lat i co do ludzi to w wiekszosci własnie tacy nie są...;/(przynajmniej w moim wieq..) i czasem to tu sie idzie zanudzic na smierc,..rówinież przynajmniej teraz w moim wieq...xP
Wszystkie zdjęcie b.fajne..:P
A no i to nie miasto..<lol>..
_________________ "...Nie poddawaj sie, zawsze rób to co chcesz.."